download (1)

03 sep Bella Hay: ‘Festivals voelen voor mij als thuis’

BELLA HAYDj, zangeres, model en dochter van Barry Hay Bella (26) maakt deze zomer haar debuut als tv-presentatrice. Voor het programma BNN Presents doet ze verslag van grote festivals. ,,Muziek staat bij mij altijd op de eerste plek.”

Bella Hay interviewt Douwe Bob

Bella Hay interviewt Douwe Bob © BNN

Dit weekend ben je op Solar in Roermond. Sta je te trappelen?
,,Ja! Het is een heel kunstzinnig festival en dat vind ik leuk. Er wordt met 700 man aan die podia gebouwd. Dat moet er straks waanzinnig uitzien. Bij Solar draait het vooral om de experience, dus ik ben benieuwd wat er allemaal te beleven valt.”

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van BNN Presents?
,,De Zwarte Cross. Dat vind ik het leukste festival van het jaar. De mensen daar zijn zo lief. Iedereen leeft er een heel jaar naartoe. Dat komt ook door die cross zelf: er zit veel werk in het bouwen van de wagens. Dat vóel je als je daar bent.”

Voor welke muziek ga jij het liefst naar een festival?
,,Ik vind elektronische muziek heel tof, maar gitaarmuziek ook. Ik kom dus prima aan mijn trekken deze zomer. Ik ben een echte festivalganger, ik bezoek ze ook buiten BNN Presents. Zo ben ik dit jaar naar Best Kept
Secret, Down the Rabbit Hole en Where The Wild Things Are geweest.”

Met rockster Barry Hay als vader ging je vast al jong naar festivals.
,,Klopt. Ik kom al zo lang als ik me kan herinneren op festivals. Toen ik 8 was liep ik er al rond en keek ik naar optredens. Ze voelen daardoor een beetje als thuis.”

Bella Hay en haar vriend Spike

Bella Hay en haar vriend Spike © bruno

Wat is je mooiste herinnering?
,,Een gesprek met Iggy Pop op Pinkpop. Ik was een jaar of 16 en wilde hem graag een hand geven. Uiteindelijk heb ik een uur met hem gezeten. We spraken over muziek en de jaren 80. Dolf Jansen wilde graag een interview met hem, weet ik nog. Maar Iggy zei: ‘Opzouten, ik ben met Bella in gesprek’.”

Is BNN Presents het begin van een tv-carrière?
,,Muziek maken staat bij mij altijd op de eerste plek. Als ik andere dingen kan doen die ook met muziek te maken hebben, graag! Ik hanteer één regel: ik moet het écht heel leuk vinden. Tot nu toe werkt dat goed. Dus wie weet wat er na BNN Presents gebeurt. Ik heb geen vijfjarenplan.”

Sta je deze zomer ook nog zelf op een podium?
,,De volgende EP van mijn band Tears & Marble is bijna klaar. Daarna gaan we inspelen in kleine zaaltjes. Ik hoop in het najaar weer lekker veel op te treden.”

BNN Presents: Solar, vanavond, NPO 3, 22.45 uur.

13-08-2016

Bron: Algemeen Dagblad

Foto© Charlotte Odijk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.