images0.persgroep

22 feb George Michael (53) overleden (East Finchley (London), *25 juni 1963 – Goring-on-Thames, ✝ 25 december 2016)

Zanger George Michael is overleden. Dat meldt zijn publicist. Het oud-lid van de band Wham! is vredig thuis overleden, in de Londense wijk South-Kensington, meldt zijn manager Michael Lippman. De doodsoorzaak is hartfalen.

Er zouden geen verdachte omstandigheden zijn geweest rond het overlijden van de zanger.

In een statement zegt zijn publicist: ,,Met groot verdriet bevestigen wij dat onze geliefde zoon, broer en vriend George vredig thuis is overleden tijdens kerst. De familie vraagt om hun privacy te respecteren in deze moeilijke en emotionele tijd. Er zal op dit moment geen verder commentaar zijn.”

Georgios Kyriacos Panayiotou werd geboren op 25 juni 1963 en begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Binnen een jaar scoorde het tweetal verschillende top tien-hits, waaronder Young Guns en Wake me up before you Go-Go, en de onvermijdelijke kerstklapper Last Christmas.

Michael bleek meer te kunnen en willen en ging solo, met instant successen als Careless Whisper en A Different Corner. Hij zocht de controverse met nummers als I Want Your Sex (monogamie), Monkey (drugs), Look At Your Hands (huiselijk geweld).

De Britse zanger verkocht in dertig jaar meer dan 100 miljoen albums, scoorde ruim twintig nummer 1-hits, werd alom geroemd om zijn enorme muzikale talent en fantastische stem. George Michael hoorde tot de rijkste Britse musici, met een vermogen van tussen de 65 en 100 miljoen Britse pond.

Privéleven
In zijn privéleven werd hij geplaagd door drugs als cannabis, arrestaties, rechtszaken en het overlijden van zijn liefdespartner aan Aids. Pas laat kwam hij ‘uit de kast’, nadat hij zich jarenlang het imago van een heteromacho had aangemeten. Zijn arrestatie in een openbaar toilet in 1998 nadat hij had geprobeerd seksueel contact te leggen met een undercoveragent leidde tot zijn ‘coming out’ als homoseksueel en de hit Outside. Met Mary J. Blige nam hij een cover op van het nummer As, wat ook een groot succes werd.

Najaar 2011 startte George Michael de Symphonica Tour die hem naar vijftien landen moest brengen. In oktober stond hij in Ahoy in Rotterdam. Half november kwam de aankondiging dat de toer moest worden afgebroken, omdat de ster een zware longontsteking had opgelopen. Of deze ziekte verband houdt met zijn uiteindelijke overlijden, is nog niet bekend.

Bron: AD

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.