download

31 okt Gert Timmerman (82) overleden (* 08-06-1935 – ✝ 28-10-2017)

Gert Timmerman is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn dochter Sheila en schoondochter Aimée laten weten. Bij de zanger werd deze zomer alvleesklierkanker geconstateerd. „Vannacht is helaas na een kort, maar heftig ziekbed onze lieve (schoon) pap Gert overleden. Verdrietig dat hij ons hier op Aarde moest verlaten, maar gerustgesteld doordat hij nu zijn rust heeft mogen vinden in de Hemel, bij zijn Schepper, zijn Heer.”

Alvleesklierkanker

Gert, bekend van het duo Gert & Hermien, worstelde al langer met zijn gezondheid. In januari werd hij al opgenomen met een zware langontsteking. Rond Pasen kampte hij met hevige buikpijn. Toen bleek hij een darmontsteking te hebben en werd de tumor in zijn alvleesklier ontdekt. Hij werd direct geopereerd, maar dat mocht niet meer baten.

In zijn privéleven maakte hij ook een roerige tijd mee. Na de dood van zijn vrouw Hermien in 2003 viel het gezin Timmerman uiteen. Dochter Sandra zag hij twee jaar geleden voor het laatst tijdens een rechtszaak waarin hij wilde aantonen dat zij niet zijn echte dochter was. „Dat had hij zich ineens in zijn hoofd gehaald”, zo vertelde Sandra deze week nog aan Privé. „Verschrikkelijk. Want wat wilde hij daarmee zeggen over mijn moeder? (…) Ik voelde niet de behoefte om contact te zoeken. Ik heb heel veel van hem gehouden, maar ik heb al afscheid genomen. Ik heb mijn eigen keuzes gemaakt en wil niet meer. Het papa-gevoel heb ik verloren.”

Gert & Hermien

Het duo Gert en Hermien scoorde verschillende hits in de jaren zestig en zeventig, waaronder Ik heb eerbied voor jouw grijze haren en Shalalie Shalala (Alle duiven op de Dam). Het succesvolle stel scoorde meer dan twintig gouden platen. In 1969 kwamen ruim 35.000 mensen af op hun show in het Olympisch Stadion in Amsterdam

De zanger en zangeres traden in de jaren zeventig ook geregeld op bij de christelijke omroep EO. Uit die tijd stamt het album Daarom ben ik blij, dat een grote hit werd. Er was echter ook samenwerking met de band Normaal en hun dochters kwamen in het nieuws door een fotoshoot voor de Playboy.

images-1

Gert en Hermien Timmerman

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.