imgres

28 aug Haagse drummer Ab Tamboer (Earth and Fire) overleden (*08-11-1950 – ✝26-08-2016)

Vrijdag (26-08-2016) is in het MCH Westeinde Ziekenhuis drummer Ab Tamboer overleden. Hij was 65 jaar.

Tamboer was vooral bekend van zijn werk in de groep Earth and Fire. Maar hij speelde ook in bands als Het Goede Doel, Kayak, Sandy Coast en Tee-Set. Verder maakte Appie, zoals de muzikant vaak werd genoemd, deel uit van de Nederlandse sessieband van de musical ‘Cats’ en speelde hij bij Kinderen voor Kinderen, waarvoor hij samen met Chris en Gerard Koerts ook nummers schreef.

De Haagse drummer is bij Earth and Fire onder meer te horen op hun grootste hit ‘Weekend’. De single werd in Nederland 210.000 keer verkocht en stond zeven weken op de eerste plaats van de Nationale Hitparade.

earth

earth-fire-weekend-300x294

Ab Tamboer

Ab is geboren in Den Haag op 8 november 1950. Vanaf zijn vijftiende is hij als drummer actief in amateursgroepen als Happening ’66 en Lovin’ kind. Professioneler werd het in 1969 met Galaxis, waarvan het repertoire uiteenliep van Jethro Tull- tot Deep Purple-achtig. Na de LTS (automonteur) zwerft hij een paar jaar rond en zit vanaf 1972 op het conservatorium in Den Haag, waar hij in 1978 als slagwerker orkestspel met onderwijsbevoegdheid afstudeert. Omdat hij zich niet wilde binden aan een orkest of muziekschool kwam het hem niet ongelegen dat hij via Theo Hurts werd gevraagd met Earth and Fire in 1976 mee op de Polen Tournee te gaan omdat Ton van der Kleij juist een operatie achter de rug had. Als Ton de band In 1978 verlaat gaat Ab bij Earth and Fire drummen. Bij het uiteenvallen van de groep in 1983 gaat Ab voor Het Goede Doel drummen. Ook maakte hij deel uit van de Nederlandse sessie van de musical Cats en speelt hij bij Kinderen voor Kinderen, waarvoor hij samen met Chris en Gerard Koerts ook nummers schrijft.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.