unknown-1

24 mrt Jan Vennik Overleden o.a. Ekspetion en Motions (* 19 augustus1936 – ✝ 10 maart 2020)

Op 84-jarige leeftijd overleed afgelopen dinsdag in zijn woonplaats Wervershoof saxofonist Jan Vennik. Jan was in de wereld van de Nederpop een gekend muzikant. Hij speelde onder meer bij The Marks, Rob Hoeke en Ekseption. Voorts begeleide hij tal van artiesten.

Een van de muzikanten die lang met Jan Vennik heeft gespeeld, is bassist Willem Schoone. ,,Jan heeft mij als jong jochie van zeventien bij The Marks gehaald. Onder voorwaarde dat ik beroeps zou worden. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Later haalde ik Jan weer bij Rob Hoeke’s Rythm & Blues Group waar ik ondertussen de bas hanteerde. Ik herinner mij Jan allereerst als een fantastische en ook inspirerende muzikant. Jan wás muziek. Van de vroege ochtend tot de late avond. Maar naast zijn saxofoon was het ook een goede organist dus als band kon je veel kanten met hem op. Ook de afgelopen jaren hebben we met enige regelmaat samen opgetreden.”

Een zwaar fietsongeluk en het overlijden van zijn vrouw Els maakten van Jan Vennik de laatste jaren een breekbare man. Willem Schoone: ,,Dat heeft er bij Jan inderdaad flink ingehakt. Toch zouden we ergens in mei nog één keer in een oude Rob Hoeke-bezetting in Coevorden spelen. Naast zijn vakmanschap als muzikant zal ik Jan altijd blijven herinneren als een teamspeler binnen de band en een man die daar buiten helemaal zijn eigen gang ging. Over herinneringen gesproken. Met The Marks speelden we op de kermis in Hoogkarspel. Je praat over 1965. Jan zweepte als een soort Iggy Pop compleet met ontbloot bovenlijf de boel flink op. De zaal vond het prachtig. We waren zo’n ruige band dat de pastoor de dag er na vanaf de kansel riep dat wat hem betrof deze band het dorp nooit meer in mocht. Mooi dat ik Jan ook in die tijd mee heb mogen maken.”

1200px-willem_duys_reikt_edisons_uit_in_tv-programma_voor_de_vuist_weg-_de_symphonisc_bestanddeelnr_924-3069

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.