kenny-rogers-biography

24 mrt Kenny Rogers Overleden (* 21 augustus 1938 – ✝ 20 maart 2020)

Vier huwelijken waren er nodig voordat de afgelopen weekend op 81-jarige leeftijd overleden countrylegende KENNY ROGERS blijvend geluk vond bij een serveerster, die hij leerde kennen bij een mislukte blind date in een restaurant. Zijn turbulente bestaan leverde hem vijf kinderen op en daarnaast nog een levenslange vriendschap met een ander icoon, de nu diepbedroefde DOLLY PARTON…

Al in 2015 nam de afgelopen weekend overleden KENNY ROGERS met The Gambler’s Last Deal-tour afscheid van zijn publiek. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en hij bleef daarna gewoon optreden. Muziek was voor de countrylegende zijn lust en zijn leven, wat niet betekende dat er privé niets te beleven viel… Rogers was liefst vijf keer getrouwd, had vijf kinderen en een veelvoud aan vriendinnen.

Vrijdagavond maakte zijn familie bekend dat de zanger – met een carrière van meer dan zestig jaar, met liefst ZESTIG Top 40-hits als The Gambler, Lady, Islands In the Stream en de winnaar van drie Grammy’s – was overleden. Zijn dood, thuis in Sandy Springs (Georgia), had volgens het statement een ’natuurlijke’ oorzaak en was niet ’corona gerelateerd’.

Door het virus zal de wereldster ’in de meest intieme familiekring’ worden begraven, maar de familie zegt uit te kijken naar een grootse, publieke ’viering’ van zijn rijke leven in een later stadium, wanneer de corona-ellende achter de rug is.

Glimlach

Dat leven is in elk geval wel geleefd. Kenny Rogers werd in 1938 geboren in Houston, Texas. Hij groeide daar, nogal in armoe, op met zeven broers en zussen totdat hij een van de meest succesvolle countryzangers van zijn generatie werd.

Zijn laatste vrouw WANDA, met wie hij tot zijn dood meer dan twintig jaar getrouwd was, leerde hij kennen in een restaurant in Atlanta Georgia. Daar werkte zij als serveerster en hij had daar een blind date die niet helemaal lekker liep. Eenmaal thuis kon hij de glimlach van de restaurantmedewerkster geen moment uit zijn hoofd krijgen. Hij belde het nog steeds bestaande etablissement, Pricci, met een beschrijving van de medewerkster en daar beloofde men de boodschap aan deze ’Wanda’ over te brengen.

Kenny, later in een interview: ,,Die lach… ik móest haar wel beter leren kennen!’’

Wanda, die 28 jaar jonger was dan hij, kreeg de volgende dag direct het verzoek Kenny Rogers te bellen, maar dacht dat het een grap was en gooide zijn nummer in de prullenbak. Zij herinnert zich: ,,Ik dacht ernstig in de maling genomen te worden door mijn collega’s, die allemaal stonden te roepen dat Kenny Rogers voor me had gebeld. Ze hielden vol dat het géén geintje was en stonden er allemaal omheen toen ik het nummer uit het vuilnis had gevist en toch maar belde…’’

De twee trouwden in 1997. Kenny voor de vijfde en, naar we nu weten, laatste keer. In 2004 werd hun geluk bekroond met de geboorte van een tweeling, JORDAN en JUSTIN.

Sappige verhalen

In 2013 vertrouwde de ster zijn levensverhaal toe aan het papier. Luck or Something Like It (Geluk, of zoiets) heet het boek. Het bevat sappige verhalen over zijn weg naar de top en de mensen die hem daarop begeleidden. Eerst trad Rogers op met het groepje The First Edition, al redelijk snel werd hem aangeraden solo te gaan. Dat stond andere samenwerkingen trouwens niet in de weg.

Vooral met DOLLY PARTON (74) vormde hij een geweldig succesvol duo, van wie de stemmen voor elkaar gemaakt leken te zijn. Legendarisch is hun gezamenlijke kerstalbum dat door de industrie tot een van de beste aller tijden wordt gerekend. Ook met WILLIE NELSON, KIM CARNES (74) en DOTTIE WEST waren er samenwerkingen. Solo was er erkenning voor hits als Lucille, She Believes In Me (Bij ons bekend als HAZES’ lijflied Zij Gelooft In Mij) en Through The Years.

Inspiratie voor liedjes was nooit ver weg en was eenvoudig te putten uit zijn eigen turbulente liefdesleven. Vier scheidingen waren er dus, voordat hij bij Wanda blijvend geluk vond. In 1958 trouwde hij voor het eerst, met JANICE GORDON. Zij is de moeder van Kenny’s oudste dochter CAROLE, maar de kleine was amper geboren of in 1960 werd de scheiding uitgesproken. Nog datzelfde jaar stapte hij in het huwelijksbootje met Mrs. Rogers #2, JEAN. Dat huwelijk duurde drie jaar. In 1964 trouwde hij MARGO ANDERSON, die hem zoon KENNY JR. schonk. Dat vervulde hem met trots. Het huwelijk hield zelfs stand tot 1976. De vierde keer dat er een jawoord klonk, was toen hij naast MARIANNE GORDON (geen familie van de eerste Gordon) stond. Met haar heeft hij zoon CHRISTOPHER, die in 1982 werd geboren. De twee scheidden in 1993. Daarna verandert een mislukte date, in restaurant Pricciin Atlanta, zijn leven voorgoed als hij de bedienende serveerster in de ogen kijkt en zij naar hem lacht.

’Heartbroken’

De vrouw die, naast Wanda, voor Kenny ook zeker van de grootste betekenis is geweest, is Dolly Parton. Zij gaf zaterdag aan ’heartbroken’ te zijn door het overlijden van haar muzikale vriend. Ze zei: ,,Je weet niet hoeveel je van iemand houdt, totdat diegene er niet meer is. Ik heb zo veel prachtige jaren en prachtige momenten met mijn vriend Kenny gehad. Maar boven alle muziek en het succes hield ik van hem als een geweldige man en een echte vriend. Mijn hart is gebroken.’’

Hun samenwerking was een match made in heaven en legde beiden geen windeieren.

Ze kwamen in 1983 bij elkaar voor het door de BEE GEES geschreven Islands In The Stream, dat bedoeld was als stuk op Kenny’s nieuwe album Eyes That See In The Dark. Na een paar uur in de studio was iedereen zo enthousiast over het resultaat van deze verrassende combi, dat werd besloten het nummer tegelijk met het album als single uit te brengen. Beiden werden een enorm succes. Het album stootte zelfs meteen door naar de eerste plek van de Billboard Hot 100 en werd binnen de kortste keren platina, toen er twee miljoen exemplaren van waren verkocht.

Zijn liefde voor Dolly ging nooit over. In 1985 maakten ze dat kerstalbum en in 2017 werkte zij met LIONEL RICHIE (70), DON HENLEY (72), CHRIS STAPLETON (41) en REBA MCENTIRE (64) mee aan het grootste eerbetoon dat het einde van zijn carrière moest worden, maar waarna Kenny Rogers in kleinere kring toch bleef optreden – tot vrijdag het doek écht viel.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.