Pelle Alsing

28 dec Pelle Alsing (Drummer Roxette) overleden (*6 juni 1960 – ✝ 19 december 2020)

Drummer Pelle Alsing van Roxette overleden

Pelle Alsing, de drummer van het Zweedse duo Roxette, is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat deelt gitarist en zanger Per Gessle op Twitter. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

‘P was niet alleen een geweldige en inventieve drummer die ons sinds dag 1 hielp bij het creëren van het geluid van ‘Rox’, hij was ook de beste vriend die je je kan voorstellen. Een aardige en vrijgevige man met een groot hart voor iedereen’, aldus Gessle.

Alsing was al te horen op het eerste album, Pearls Of Passion (1986) van Roxette, en deed mee op vrijwel alle platen daarna. Ook was hij de drummer bij tournees.

Zangeres

De dood van Alsing volgt een jaar na die van zangeres Marie Fredriksson (61). Zij overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Roxette kende in de jaren 80 veel succes met hits als Listen To Your Heart en The Look. Internationaal scoorde de band zijn grootste succes met It Must Have Been Love uit 1990.

Roxette

Roxette is na ABBA de meest succesvolle Zweedse band ooit. Het Zweedse duo bestond uit Per Gessle en Marie Fredriksson dat eind jaren tachtig zijn eerste hit scoorde met ‘The Look’. Roxette bracht in totaal tien studioalbums uit met als laatste wapenfeit het album Traveling uit 2012.

Top 2000

Roxette staat dit jaar vier keer in de Top 2000. Hun hoogste notering is voor ‘Listen To Your Heart’, op plek 891. Benieuwd hoe de muziek van Roxette zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.