met-mes-tafel-pianist-martin-van-dijk-69-overleden

07 jun Pianist Martin van Dijk (69) overleden (*17-10-1946 – ✝05-06-2016)

Martin van Dijk is zondag in Amsterdam op 69-jarige leeftijd overleden. De pianist en componist was vanaf 1997 de vaste pianist in het Omroep Max-programma Met het Mes op Tafel.

Dat meldt de omroep maandag in een persbericht.

“Met het overlijden van Martin van Dijk is een groot muzikant verloren gegaan. Zijn bijdrage aan Met het Mes op Tafel was van onschatbare waarde. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie veel sterkte toe”, aldus Omroep Max-directeur Jan Slagter.

Toen hij zeventien jaar was, maakte Van Dijk zijn debuut op de nationale televisie, met zijn eigen jazzband in Willem Duys’ Voor de vuist weg.

 

Harry Muskee

Via de jazz en langs de popmuziek (hij was pianist in de bluesband van Harry Muskee) belandde hij begin jaren tachtig bij de musical De zoon van Louis Davids. Vanaf dat moment maakte hij veel programma’s met onder meer Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper, Hans Dorrestijn, Rob van de Meeberg, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot.

Martin van Dijk won onder meer tweemaal de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eerder dit jaar werd hij ziek. Bij Met het Mes op Tafel werd hij vervangen door Nico van der Linden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.