media_xll_3753115

22 apr Prince Overleden (*7 juli 1958 – ✝21 april 2016)

Popicoon Prince op 57-jarige leeftijd overleden

De iconische Amerikaanse zanger Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. Zijn lichaam werd aangetroffen op zijn landgoed Paisley Park.

Manager Yvette Noel-Schure bevestigde geruchten over de dood van de zanger. ,,Het is met grote droevenis dat ik bekend maak dat de legendarische artiest Prince Rogers Nelson gestorven is in Paisley Park.”

Om 09.43 uur Amerikaanse tijd werd er vanuit Paisley Park studio een noodoproep gedaan, volgens CNN nadat het lichaam van Prince levensloos was aangetroffen in een lift. Hulpdiensten waren daarna snel ter plaatse. Zij hebben geprobeerd de zanger te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Er zouden inmiddels kennissen van Prince gesignaleerd zijn bij zijn woning.

Prince werd op 15 april nog opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij zich ineens niet goed voelde. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een noodlanding in Illinois. De volgende dag verscheen de zanger echter gewoon tijdens een concert en verzekerde hij zijn fans dat alles in orde was. Volgens mensen in zijn omgeving had hij een flinke griep.

Formerly known as
Prince, ook bekend als His Royal Badness, TAFKAP (the artist formerly known as Prince) en onder diverse andere bijnamen, had grote hits met nummers als When Doves Cry, Let’s Go Crazy, Controversy, Purple Rain en 1999.

Hij schreef midden jaren tachtig Nothing Compares 2 U, dat een nummer één-hit werd in de uitvoering van de Ierse singer-songwriter Sinead O’Connor. Het album Purple Rain wordt algemeen beschouwd als een van de gedenkwaardigste albums aller tijden.

100 miljoen platen
Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album ‘1999’. Eerder al bracht hij albums uit als For You (1978) en Dirty Mind (1980). Na zijn grote doorbraak zou hij zeven Grammy’s in de wacht slepen. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens ooit.Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen.De artiest was twee keer getrouwd. De eerste keer met zijn back-up danseres Mayte Garcia. Ze gingen in 2000 uit elkaar. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini en dat huwelijk eindigde in 2006.
‘]
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.