3115216

17 aug Strandconcert Golden Earring 09-09-2016 uitverkocht

on-the-beach

DEN HAAG – Het strandconcert dat Golden Earring op 9 september op het Noorderstrand geeft is uitverkocht. Deze zomer is het 30 jaar geleden dat de Golden Earring voor het eerst een concert op het strand van Scheveningen gaf. Dit strandconcert trok toen meer dan 100.000 bezoekers en liet heel Scheveningen op zijn grondvesten schudden. Nu, 30 jaar later, staat de band aan de vooravond van een bijzonder jubileum.

Barry Hay: ‘Ons eerdere concert op het strand in 1986 is voor ons en de bezoekers de boeken in gegaan als legendarisch en dat belooft het 9 september weer te worden. We hebben er enorm veel zin in om weer in Den Haag op het strand te spelen, en wat wil je nog meer dan een uitverkocht concert?’

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoort met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig wordt er getoerd in de Verenigde Staten. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met The Hague uit 2015 als het meest recente wapenfeit. De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Er is geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

Voorprogramma

Het voorprogramma op deze bijzondere avond wordt verzorgd door de twee Haagse bands Piñata en Pat Smith.

Het Live on the Beach-concert van Marco Borsato was op de eerste verkoopdag al uitverkocht. Dit concert vindt op zaterdag 10 september plaats op hetzelfde strand.

 

Bron: Omroep West

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.