unknown

27 mrt Taylor Hawkins (Foo Fighters) overleden (*17 februari 1972 – ✝ 25 maart 2022)

Taylor Hawkins (50), drummer Foo Fighters, overleden in Colombia

Taylor Hawkins, drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, is vrijdagavond op 50-jarige leeftijd onverwacht overleden. Dat heeft de band bekend gemaakt via Twitter. Waaraan Hawkins is overleden, is niet medegedeeld.

Volgens de Colombiaanse tv-zender Caracol is Hawkins overleden in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Daar zou de band vrijdagavond optreden. Zondag stond een show in de Braziliaanse stad São Paulo gepland.

,De Foo Fighters familie is kapot van het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins”, schreef de band op Twitter. ,,Zijn muzikale geest en aanstekelijke lach zullen voor altijd bij ons blijven. Onze harten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie, en we vragen u dat hun privacy met het grootste respect wordt behandeld in deze onvoorstelbaar moeilijke tijd.”

Met het overlijden van Hawkins staat de wereldtour van de Foo Fighters, die gisteren aanvankelijk zou worden afgetrapt in Bogotá, op losse schroeven. De band kondigde vanmiddag aan de rest van van hun Zuid-Amerikaanse tour te annuleren. De tour van de band wordt volgens het schema op 29 april hervat in de Verenigde Staten. Er zijn nog geen mededelingen gedaan over de resterende data en toekomst van de band.

Taylor Hawkins brak midden jaren 90 door toen hij in de band van Alanis Morissette speelde tijdens haar ‘Jagged Little Pill’-albumtour. In 1997 sloot de drummer zich aan bij de Foo Fighters, de band van voorman Dave Grohl. Gedurende zijn carrière zong Hawkins de singles Cold Day in the Sun uit 2005 en Sunday Rain uit 2017 in. Naast zijn werk met Foo Fighters werkte hij regelmatig samen met andere muzikanten en groepen en lanceerde hij ook verschillende eigen muzikale zijprojecten.

Hawkins was gehuwd en laat een zoon en twee dochters na.

Geschokt

Artiesten en muzikanten hebben geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Hawkins (50). Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant. Zo deelt Miley Cyrus op Instagram dat ze haar eerstvolgende concert opdraagt aan Hawkins. ‘Dit is hoe ik jou altijd zal blijven herinneren’, schrijft de zangeres bij een zwart-witfoto van de muzikant achter zijn drumstel. Travis Barker, de drummer van Blink-182, deelt ook enkele foto’s van zijn collega. ‘Deze doet pijn’, schrijft hij erbij. ‘Ik heb er geen woorden voor. Heel verdrietig dat ik dit moet schrijven en dat ik je nooit meer zal zien.’

Producent en artiest Finneas, de broer van Billie Eilish, laat op Twitter weten ‘gebroken’ te zijn. ‘Wat een geweldig talent, dat niet zo aardig en gul en cool hoefde te zijn maar die dingen toch allemaal was.’ Kiss-frontman Paul Stanley is ‘sprakeloos en kapot’ van het verlies, twittert hij. ‘Taylor was een geweldige man, vader en echtgenoot. Mijn hart gaat uit naar hen, Dave en de band.’ Ook Ringo Starr wenst de nabestaanden veel sterkte toe. ‘Liefde en steun aan zijn hele familie en de band. Liefde en steun.’

Ozzy Osbourne roemt Hawkins als mens en als muzikant en ook Billy Idol noemt de dood van Hawkins ‘tragisch’. Gitarist Slash (Guns N’ Roses) is er kapot van, schrijft hij op Twitter. ‘Ik heb geen woorden voor alle dingen die ik voel na dit verlies.’

update 27 maart 2022

Verdovende middelen aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer, doodsoorzaak nog onbekend

In het lichaam van drummer Taylor Hawkins van de Amerikaanse rockband Foo Fighters zijn sporen van tien verschillende stoffen, waaronder THC (de werkzame stof in marihuana), pijnstillers en antidepressiva, gevonden. Dat hebben Colombiaanse onderzoekers zaterdag bekendgemaakt op basis van geteste urine. Of de aangetroffen middelen tot zijn dood hebben geleid, wordt niet gemeld.

De groep Foo Fighters was op toer door Colombia en maakte het verlies van hun bandmaat bekend op sociale media. ,,De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins”, schreef de band. ,,Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven.

De drummer overleed in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, vlak voordat hij zou optreden. Hij klaagde over pijn op de borst, maar toen de hulpdiensten arriveerden had hij het bewustzijn al verloren.

Hawkins laat een vrouw in drie kinderen achter.

Connectie

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht tot nu toe tien studio-albums uit en won twaalf Grammy’s. Vlak voor Hawkins’ dood bracht de band de komische horrorfilm Studio 666 uit, waarin de bandleden de hoofdrol spelen.

Grohl schreef eerder over Hawkins in zijn autobiografie, die in 2021 uitkwam. Volgens de frontman van de bandhadden ze een sterke connectie vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten en zag Grohl hem als een ‘broer van een andere moeder’. Die band werd alleen maar sterker naarmate de tijd vorderde, ‘met iedere noot die we samen speelden’.

unknown gallery1-thumb

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.