Joop Schutte, aangenaam…

Ik ben Joop Schutte geboren op 21 juni 1951 te ’s-Gravenhage. Muziek heeft vanaf jonge leeftijd een centrale rol in m’n leven gespeeld. Mijn vader had één grote hobby namelijk zelf muziek maken en dat ook nog overbrengen op andere jonge mensen. Op m’n 6ejaar kreeg ik samen met een vriendje voor de eerste keer muziekles, eerst theorie en daarna pas een muziekinstrument bespelen. Ik ben toen accordeon gaan spelen, mijn vader deed dat ook. Hij speelt nog steeds accordeon en heeft ook z’n eigen muziekschool.

Gaandeweg het bespelen van het instrument, bleek dat ik geen geboren muzikant ben. Toch hou ik van muziek, kan geen dag zonder, geeft je een lekker gevoel. Gelukkig hebben mijn zonen wel meer muzikale inslag. De oudste (Steve) speelt gitaar en heeft in de band JASE gezeten.
De jongste (Jerremey) heeft een goede zangstem, heeft meegedaan aan verschillende musicals en heeft ook in AHOY gestaan bij Musicals in Concerts. Nu heeft hij samen met Jacy een fantastische zanggroep, Melange.

Begin jaren 60 kreeg ik m’n eerste pick-up en kocht m'n eerste 45 toeren singles.

De eerste singles waren van de beatles. M’n ouders vonden dat in die tijd niet slecht, maar ook nog niet zo goed. Nadat ik singles van de Stones en The Pretty Things in huis had gehaald begonnen ze steeds meer The Beatles te waarderen. In Nederland kwam ook wat beweging op het muzikale front. In 1965 kocht ik Please Go van The Golden Earrings, een haags bandje vond het wel leuk. That Day ook nog gekocht als single, maar toen had ik het wel een beetje gehad. The Motions en Q65 vond ik toen beter. Ik heb toen een lange tijd geen singles meer van de Earring gekocht. Bleef echter wel de LP’s kopen. Het eerste concert van The Golden Earrings heb ik gezien in Club 192 aan de Groenmarkt in Den Haag. Barry Hay was er net bijgekomen als zanger. Tweede concert, wat nog steeds, voor mij een van de mooiste concerten is geweest, was het nachtconcert in het Congresgebouw (Willem Alexanderzaal) in Den Haag.

Voor mij was het toen ook duidelijk er is er maar een band in Nederland en dat is GOLDEN EARRING. Het is nu 2012, de Earring speelt nog, ik volg ze nog en ik verheug me ook nog steeds op hun nieuwe CD’s, DVD’s etc. Ik ben ook nog op zoek naar singles, elpees, cd’s, dvd’s etc. De laatste jaren ga ik niet meer zoveel als vroeger naar de concerten, maar probeer wel ieder jaar naar een elektrisch en akoestisch concert te gaan. Geniet daar dan nog steeds van.

Verder fotografeer ik graag, probeer ook wel eens foto’s te maken van het favoriete bandje.

Als jullie het leuk vinden laat dan een berichtje achter op de site. En………….als jullie wat voor mij hebben, dan……….GRAAG!

Joop Schutte
50 Reactie's
 • Fons Detering
  Geplaatst op 16:55h, 17 januari Beantwoorden

  Ziet er goed uit Joop! Kan wel zien dat je er echt van genie en goed mee bezig bent. Succes en ik blijf je volgen.

 • José
  Geplaatst op 11:29h, 16 januari Beantwoorden

  Erg leuk Joop, zo kan je daadwerkelijk iets met je hobby doen. Ik hoop dat je lekker veel tijd er aan kan besteden. ? ik zal van deze site een favoriet maken zodat ik m niet uit het oog verlies. Groetjes José

 • Fred van den Driessche
  Geplaatst op 10:42h, 16 januari Beantwoorden

  Hoi Joop,
  Mooie overzichtelijke website, complimenten

 • Karin Groenen
  Geplaatst op 21:56h, 23 januari Beantwoorden

  Joop, het is een kei leuke site.Ik had ‘m nog nooit gezien.Het is een hele leuke en uitgebreide collectie. Ga zo door.

 • Dolf
  Geplaatst op 10:07h, 12 augustus Beantwoorden

  Mooi site Joop! Overzichtelijk en mooie layout. Ga zo door jong!

 • Jac en Annie Hoeben
  Geplaatst op 06:49h, 30 mei Beantwoorden

  Hoi Joop,

  De website ziet er zeer overzichtelijke uit en zal zeker nog verder uitgebreid worden.
  We hebben iets leuks van 35 jaar Radar Love, waar jij op staat.
  Misschien wel iets voor op jouw website.

 • Henny van Voorthuizen-Rense
  Geplaatst op 09:09h, 11 mei Beantwoorden

  Hallo Joop.Ik zoek denk ik jou vader Joop Schutte voor een pasfoto van hem uit de jaren rond 1960,en van zijn zus Riet en jongere broer.Ik spaar namelijk pasfoto,s van mensen die ik ken of heb gekend en dat doe ik al sinds 1962.Als het goed is woonde jou opa en oma in de Jan Steenstraat met dochter Riet,zijn gaf in die tijd balletles,haar jongere broer zat bij mijn in de klas,ik weet zijn naam niet meer,wel heb ik een foto,tje van jou oma,en een foto van een balet uitvoering van Riet.Ik hoop dat jou vader de Joop Schutte is die ik heb gekend.Hij speelde toen al accordeon bij mijn vader zijn filmclub Panda in de v Ravensteinstraat,en heb ik nog een singeltje van hem La Comparsita van Musica Corda.Ik woonde in de rochussenstraat tot 1957 en daarna in de Falckstraat hoek Orangeplein,dus vele pasfoto,s uit die buurt en tijd staan op facebook op alfabetische volgorde,in album s staat dan Riet en jou Oma.Kijk op http://www.facebook.com/pasfotosverzamelen. Ik hoop nog wat van jou te horen.Ik zit ook op facebook.Henny van Voorthuizen-Rense geb 15-1-1945.Groetjes van Henny

 • Robert-Jan van Klingeren
  Geplaatst op 11:32h, 03 april Beantwoorden

  Leuke site Joop!

  Groeten,

  Robert-Jan

 • carola
  Geplaatst op 08:11h, 12 maart Beantwoorden

  hallo Joop, Leuk om de site door te lezen van jou !!! groetjes Carola

 • Gregg
  Geplaatst op 18:26h, 19 februari Beantwoorden

  Beste Joop .. in 1 woord: ‘impressive’!
  Niet alleen de collectie die je over de jaren hebt opgebouwd, maar ook de website, de toegangkelijkheid, kwaliteit scans/foto’s .. een compleet plaatje .. geweldig!

  Hebben lang geen contact gehad met elkaar, maar daar komt verandering in!
  Het mooie aan je vind ik je welgemeende enthousiasme, die je overbrengt op je naasten! Heerlijk!

  Joop, ik zal hier nog zeker vanuit het Belgische voorbij dwalen, en hopelijk ook tot snel!

  Groetjes,
  Gregg (aka ‘Guido’).

 • Peter
  Geplaatst op 17:13h, 31 januari Beantwoorden

  Ha Joop,
  Ik heb weer even op je site zitten kijken en genieten! Je bent je goed aan het specialiseren. Erg leuk. Ik zie ook regelmatig platen (hoezen) die ik nog niet in mijn verzameling heb.
  Wat een werk, he, scannen, plaatsen enz. Ga door!!!

  Groeten,

  Peter

 • joop
  Geplaatst op 16:54h, 29 november Beantwoorden

  Hallo Eric,

  Bedankt voor je reactie, ben het helemaal met je eens.
  Waar ben jij opgegroeid in Den Haag? Mijn eerste jaren woonde ik in de Kemperstraat (Bij Oranjeplein). De Straat bestaat helaas niet meer en daarna naar Vrederust en later naar Waldeck.

 • Eric Boerman
  Geplaatst op 12:31h, 29 november Beantwoorden

  Hallo Joop , ik heb even met plezier aan het kijken geweest op jouw site , erg leuk ,en helemaal mijn smaak , Beatles -Golden Earring ik ben nl opgegroeid in Den Haag geboren in 1950 , dus ja dan hoef ik jouw niks meer uit teleggen waarom de Beatles en de Earring , Joop leuke site en de groetjes van Eric

 • Huib Baggerman
  Geplaatst op 21:26h, 28 november Beantwoorden

  Dag Joop, dat ziet er goed uit. Leuk verhaal en ik zie vele raakpunten.

  • joop
   Geplaatst op 22:10h, 28 november Beantwoorden

   Hallo Huib,
   Bedankt voor je positieve reactie.
   Ik hoop dat je nog regelmatig zal kijken op de site.
   Voorlopig ben ik nog even bezig met het plaatsen van de items en ik vind het leuk om te doen.
   Groet
   Joop

 • Thea Rurup
  Geplaatst op 20:15h, 28 november Beantwoorden

  Ha neef. Lijkt me bijna een onmogelijke taak om iets te vinden qua muziek wat jij niet kent maar ga mijn best doen! Good luck met je site en blijf genieten van je grote hobby. XX

  • joop
   Geplaatst op 21:03h, 28 november Beantwoorden

   Hai Thea, Bedankt voor je reactie. Het is niet onmogelijk om voor mij wat te vinden hoor! Er is nog genoeg. Zodra alles op de site staat heb ik ook meer inzicht in m’n verzameling. Groetjes je Neef

Geef een reactie