unknown-1

06 jun Alec John Such, (Bon Jovi) overleden (*14 november 1951 – ✝ 06 juni 2022)

Oud-bassist en mede-oprichter Bon Jovi overleden

Alec John Such, een van de oprichters en voormalig bassist van de band Bon Jovi, is op 70-jarige leeftijd overleden. Zijn oud-bandleden maakten het nieuws zondag bekend op Twitter. Een doodsoorzaak is niet gedeeld.

„Ons hart is gebroken door het nieuws van het overlijden van onze goede vriend Alec John Such”, laat de Amerikaanse rockgroep weten. „Alec had een hele belangrijke rol in het oprichten van de band. Om heel eerlijk te zijn hebben we elkaar door hem gevonden.”

De muzikant was een jeugdvriend van drummer Tico Torres en hij nodigde ooit Richie Sambora, later de gitarist van Bon Jovi, uit voor een optreden. Herinneringen aan Such bezorgen de bandleden een „glimlach op het gezicht en tranen in de ogen”, aldus de groep. „We zullen hem erg missen.”

Such zat van 1983 tot en met 1994 in Bon Jovi. De bassist vond het te veel worden en voelde zich „opgebrand”, zei hij in 2000 in een interview met de krant Asbury Park Press. „Het voelde als werk en ik wilde niet werken. De reden dat ik ooit in een band wilde, was omdat ik niet wilde werken.”

images-1 images 94b6d462-e518-11ec-aa65-02c309bc01c1

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.