Joop Schutte, aangenaam…

Ik ben Joop Schutte geboren op 21 juni 1951 te ’s-Gravenhage. Muziek heeft vanaf jonge leeftijd een centrale rol in m’n leven gespeeld. Mijn vader had één grote hobby namelijk zelf muziek maken en dat ook nog overbrengen op andere jonge mensen. Op m’n 6ejaar kreeg ik samen met een vriendje voor de eerste keer muziekles, eerst theorie en daarna pas een muziekinstrument bespelen. Ik ben toen accordeon gaan spelen, mijn vader deed dat ook. Hij speelt nog steeds accordeon en heeft ook z’n eigen muziekschool.

Gaandeweg het bespelen van het instrument, bleek dat ik geen geboren muzikant ben. Toch hou ik van muziek, kan geen dag zonder, geeft je een lekker gevoel. Gelukkig hebben mijn zonen wel meer muzikale inslag. De oudste (Steve) speelt gitaar en heeft in de band JASE gezeten.
De jongste (Jerremey) heeft een goede zangstem, heeft meegedaan aan verschillende musicals en heeft ook in AHOY gestaan bij Musicals in Concerts. Nu heeft hij samen met Jacy een fantastische zanggroep, Melange.

Begin jaren 60 kreeg ik m’n eerste pick-up en kocht m'n eerste 45 toeren singles.

De eerste singles waren van de beatles. M’n ouders vonden dat in die tijd niet slecht, maar ook nog niet zo goed. Nadat ik singles van de Stones en The Pretty Things in huis had gehaald begonnen ze steeds meer The Beatles te waarderen. In Nederland kwam ook wat beweging op het muzikale front. In 1965 kocht ik Please Go van The Golden Earrings, een haags bandje vond het wel leuk. That Day ook nog gekocht als single, maar toen had ik het wel een beetje gehad. The Motions en Q65 vond ik toen beter. Ik heb toen een lange tijd geen singles meer van de Earring gekocht. Bleef echter wel de LP’s kopen. Het eerste concert van The Golden Earrings heb ik gezien in Club 192 aan de Groenmarkt in Den Haag. Barry Hay was er net bijgekomen als zanger. Tweede concert, wat nog steeds, voor mij een van de mooiste concerten is geweest, was het nachtconcert in het Congresgebouw (Willem Alexanderzaal) in Den Haag.

Voor mij was het toen ook duidelijk er is er maar een band in Nederland en dat is GOLDEN EARRING. Het is nu 2012, de Earring speelt nog, ik volg ze nog en ik verheug me ook nog steeds op hun nieuwe CD’s, DVD’s etc. Ik ben ook nog op zoek naar singles, elpees, cd’s, dvd’s etc. De laatste jaren ga ik niet meer zoveel als vroeger naar de concerten, maar probeer wel ieder jaar naar een elektrisch en akoestisch concert te gaan. Geniet daar dan nog steeds van.

Verder fotografeer ik graag, probeer ook wel eens foto’s te maken van het favoriete bandje.

Als jullie het leuk vinden laat dan een berichtje achter op de site. En………….als jullie wat voor mij hebben, dan……….GRAAG!

Joop Schutte
42 Reactie's
 • Erik Jonkers
  Geplaatst op 16:09h, 23 mei Beantwoorden

  Hallo,

  Ik heb op zoek naar de bladmuziek van “Just a little bit of peace in my heart” en dan het het stukje waarin George Just a little bit of peace in my heart zingt.
  Ik wil dit gebruiken om boven mijn Earring tattoo te zetten.

  Alvast bedankt.
  Groet,
  Erik Jonkers

 • peter dorenberg
  Geplaatst op 12:58h, 18 april Beantwoorden

  hoi je hebt ook bootleg van de earring

  misschien ruilen tegen wat jij niet hebt

  gr. peter

  • joop
   Geplaatst op 12:37h, 03 mei Beantwoorden

   Hallo Peter, Wat heb jij dubbel en waar tegen zou je dit willen ruilen? Groet Joop

 • Peter van 't Zet
  Geplaatst op 19:42h, 05 juni Beantwoorden

  Ha Joop,

  Net weer een half uurtje door je verzameling gespit. Leuk!

  Ik hoop dat alles goed met je gaat en tot gauw!

  Groeten,
  Peter

 • Peter van 't Zet
  Geplaatst op 11:00h, 20 maart Beantwoorden

  Ha Joop,

  Ik probeer contact met je op te nemen, maar tot nu toe lukt het niet.
  Heb je misschien een ander mailadres?

  Groeten en ik hoop tot snel!

  Peter

 • Peter van 't Zet
  Geplaatst op 19:53h, 19 maart Beantwoorden

  Ha Joop, ik probeerde je via je mail te bereiken maar ik denk dat je een ander mailadres hebt gekregen. Laat je even wat horen?
  Groeten,
  Peter

 • Jos Michielst
  Geplaatst op 16:58h, 10 januari Beantwoorden

  Wat een mooie website van Joop!
  Je raakt er niet op uitgekeken zoveel leuke items om te zien.
  Hier kun je een avond mee vullen om te genieten van het old time vinyl

  Jos Michielst

Geef een reactie